Hlíva královská (máčková) zahrádka - 3 litry

Hlíva máčková je dřevokazná houba, jejíž popularita stále roste. Platí pro ni beze zbytku všechny dietetické a léčivé vlastnosti popsané obecně u dřevokazných hub. Pěstování hlív je poměrně jednoduché a zvládne ho téměř každý. Také potřeby pro pěstování jsou pro většinu pěstitelů snadno dostupné. Proto se hlíva těší velikému zájmu amatérských pěstitelů. 

Zobrazit více
Produktové číslo: 
PRO-00000074
Skladem
Doba dodání 2 - 3 dny
149,00 Kč / ks s DPH
129,57 Kč / ks bez DPH
ks
Pokud jste starší 18 let potvrďte tlačítkem.
Popis produktu
Soubory ke stažení
Zeptejte se

Hlíva máčková je dřevokazná houba, jejíž popularita stále roste. Platí pro ni beze zbytku všechny dietetické a léčivé vlastnosti popsané obecně u dřevokazných hub. Pěstování hlív je poměrně jednoduché a zvládne ho téměř každý. Také potřeby pro pěstování jsou pro většinu pěstitelů snadno dostupné. Proto se hlíva těší velikému zájmu amatérských pěstitelů. Výnosy hlívy dosahují 10-30 % hmotnosti substrátu a výhodou pěstování je, že hlíva netrpí chorobami plodnic.

Použití:
Plodnice hlívy královské je možné použít ve všech úpravách v jakých se houby obecně používají. Klobouky lze smažit jako přírodní a obalované řízky a drobně nakrájené třeně lze použít pod maso, k dušení, do polévek , omáček i karbanátků. Hlíva máčková je velmi vhodná ke sterilizaci na kyselo se zeleninou a následné použití do salátů. Velkou výhodou je, že hlíva se při sterilizaci nešlemuje.

Svojí lahodnou chutí a tvarem se výrazně liší od ostatních hlív a vysloužila si tím název „King oyster“ – hlíva královská. Zatímco u hlívy ústřičné se používá pouze klobouk u hlívy královské se zpracovává celá plodnice, jejíž struktura výrazně připomíná hřib, a též po tepelném zpracování neovlivní barvu pokrmu. Je oblíbená v klasické italské i asijské kuchyni. V letním období ji můžeme i grilovat. Grilovanými plátky se mohou dozdobovat hotové pokrmy, jako těstoviny, rizota nebo saláty. Z pohledu české kuchyně lze obecně říci, že ji můžeme použít tam, kde bychom použili hřib smrkový. Lze ji smažit, dusit i grilovat.

TIP – Houbové řízky s tatarkou a brambůrkem: Hlívu podélně nakrájejte na 0,5cm plátky a obalte v klasickém trojobalu jako hříbek a osmažte. Podávejte s tatarkou a vařeným bramborem. Dobrou chuť.

Soubory ke stažení

Máte dotaz nebo se chcete informovat?
Neváhejte se na nás obrátit!

Odpovíme Vám do 24 hodin.
Vaše údaje nebudeme nikde zveřejňovat.

X

Přihlášení

Zapoměli jste heslo?
zašleme vám nové na vaši
emailovou adresu