Hlíva plicní, zrnitá sadba - 500g.

Hlíva plicní je dřevokazná houba, jejíž popularita stále roste. Platí pro ni beze zbytku všechny dietetické a léčivé vlastnosti popsané obecně u dřevokazných hub. Hlíva plicní je houba vyskytující se u nás v přírodě, plodnice nacházíme v říjnu a listopadu, méně často v dubnu.

Zobrazit více
Produktové číslo: 
PRO-00000060
Skladem
99,00 Kč / ks s DPH
86,09 Kč / ks bez DPH
ks
Pokud jste starší 18 let potvrďte tlačítkem.
Popis produktu
Soubory ke stažení
Zeptejte se

Hlíva plicní je dřevokazná houba, jejíž popularita stále roste. Platí pro ni beze zbytku všechny dietetické a léčivé vlastnosti popsané obecně u dřevokazných hub. Hlíva plicní je houba vyskytující se u nás v přírodě, plodnice nacházíme v říjnu a listopadu, méně často v dubnu. Z toho vyplývá, že jde o houbu poměrně chladnomilnou. V domácích podmínkách lze hlívu ústřičnou pěstovat po celý rok.

Použití do slámy: Sadbu hlívy používáme do pšeničné slámy nebo slámy ozímého ječmene. Spotřeba sadby je 7% na kg propařeného substrátu.

Použití do dřeva: Hlívu plicní pěstujeme na dubovém, bukovém, březovém, topolovém popř. vrbovém dřevě. Můžeme také použít dřevo jabloně a ořešáku. Dřevo by mělo pocházet ze stromů nebo větví, které nejsou poraženy delší dobu, kdy má svoji přirozenou vlhkost a není napadeno jinými houbami. Očkování můžeme provádět celorčně. Obsah vystačí na cca 4 kmeny o průměru 15cm a délky 1m.

Použití hlívy plicní: Plodnice hlívy plicní je možné použít ve všech úpravách v jakých se houby obecně používají. Klobouky lze smažit jako přírodní a obalované řízky a drobně nakrájené třeně lze použít pod maso, k dušení, do polévek , omáček i karbanátků. Hlíva plicní je velmi vhodná ke sterilizaci na kyselo se zeleninou a následné použití do salátů. Velkou výhodou je, že hlíva se při sterilizaci nešlemuje.

 

Obsah balení: 500g.

Soubory ke stažení

zrnitasadba.pdf(718.97 KB)

Máte dotaz nebo se chcete informovat?
Neváhejte se na nás obrátit!

Odpovíme Vám do 24 hodin.
Vaše údaje nebudeme nikde zveřejňovat.

X

Přihlášení

Zapoměli jste heslo?
zašleme vám nové na vaši
emailovou adresu