Houby a jejich léčivé účinky
Využití hub v kuchyni, stejně jako možnému pěstování se u nás věnuje řada publikací.
Tato vás seznámí především s jejich léčivými účinky. U každé z více než třiceti hub je stručně
uvedena historie užívání, morfologický popis a rozšíření, případné další příbuzné druhy,
obsáhleji potom obsahové látky a léčebné účinky, včetně využití z hlediska tradiční čínské
medicíny. Zmíněno je také jejich využití v kuchyni a možnosti případného pěstování mimo
jejich přirozený výskyt. Poslední kapitolu tvoří přehled osmi u nás většinou běžně rostoucích
hub, které si zaslouží naši pozornost pro jejich léčivé účinky.
Součástí publikace jsou i čtyři rejstříky, z nichž věcný rejstřík je zaměřený na využití
jednotlivých hub při rozličných onemocněních. Kniha je bohatě ilustrovaná a doplněna
barevnou fotopřílohou.
Váz., bar. obálka, ilustr., fotopříloha, 152 stran.