Houby a jejich léčivé účinky, Pavel Valíček
Využití hub v kuchyni, stejně jako možnému pěstování se u nás věnuje řada publikací. Tato vás seznámí především s jejich léčivými účinky. U každé z více než třiceti hub je stručně uvedena historie užívání,
Využití hub v kuchyni, stejně jako možnému pěstování se u nás věnuje řada publikací. Tato vás seznámí především s jejich léčivými účinky. U každé z více než třiceti hub je stručně uvedena historie užívání, morfologický popis a rozšíření, případné další příbuzné druhy, obsáhleji potom obsahové látky a léčebné účinky, včetně využití z hlediska tradiční čínské medicíny. Zmíněno je také jejich využití v kuchyni a možnosti případného pěstování mimo jejich přirozený výskyt. Poslední kapitolu tvoří přehled osmi u nás většinou běžně rostoucích
hub, které si zaslouží naši pozornost pro jejich léčivé účinky. Součástí publikace jsou i čtyři rejstříky, z nichž věcný rejstřík je zaměřený na využití
jednotlivých hub při rozličných onemocněních. Kniha je bohatě ilustrovaná a doplněna barevnou fotopřílohou.
Váz., bar. obálka, ilustr., fotopříloha, 152 stran.
Ukázka knihy v pdf - ZDE.
O autorovi:
Prof. Ing. Pavel Valíček, DrSc - byl český botanik, agronom a zemědělec, zaměřený na užitkové rostliny tropů a subtropů, zvláště na asijské léčivé rostliny.
Pavel Valíček byl autorem desítek publikací, odborných pojednání i populárních knih. Byl vedoucím autorského kolektivu rozsáhlé publikace Užitkové rostliny tropů a subtropů, dále knih Rostliny pro zdravý život, Léčivé rostliny třetího tisíciletí, Rostliny a omamné drogy a v poslední době například Léčivé rostliny Číny a Vietnamu.
Zdroj: wikipedia
Doplňkové parametry
Kategorie: | Knihy |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |