Maminčino kuře s Shiitaké

Maminčino kuře s Shiitaké
Bezkonkurenční maminčino kuře. Houby Shiitaké svou aromatickou chutí dodají jídlu nezaměnitelnou výraznou chuť. Výborné, rychlé a jednoduché hlavní jídlo.
POTŘEBNÉ INGREDIENCE
kuřecích čtvrtek nebo 1 celé kuře
kuřecího vývaru
másla
těstovin
sůl, pepř, tuk
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuřecí čtvrtky řádně omyjeme a osolíme, krátce orestujeme na pánvi s troškou tuku. Dáme do pekáče, podlijeme částí kuřecího vývaru, nasypeme očištěné, nakrájené houby Shiitaké a poklademe plátky másla. Pečeme v předehřáté troubě do růžova na 200-220°C. V průběhu pečení podléváme vývarem, aby bylo dost sosu.
Mezitím uvaříme sáček těstovin (široké nudle, mušle nebo vřetena).
Když jsou kuřecí čtvrtky dopečené, vyndáme je z pekáče. V pekáči promícháme uvařené těstoviny se sosem a Shiitaké. Necháme chvilku nasáknout sosem.
Servírujeme na talíř spolu s kuřecími čtvrtkami nebo maso obereme, nakrájíme a vmícháme do již hotových těstovin se Shiitaké. Můžeme podávat se zeleninovým salátem (okurkový, rajčatový atd.).