Maminčino kuře s Shiitaké

Maminčino kuře s Shiitaké

Bezkonkurenční maminčino kuře. Houby Shiitaké svou aromatickou chutí dodají jídlu nezaměnitelnou výraznou chuť. Výborné, rychlé a jednoduché hlavní jídlo.

90 min
4

POTŘEBNÉ INGREDIENCE

4 ks

kuřecích čtvrtek nebo 1 celé kuře

1 l

kuřecího vývaru

60 g

másla

1 balení

těstovin

sůl, pepř, tuk

POSTUP PŘÍPRAVY

1

Kuřecí čtvrtky řádně omyjeme a osolíme, krátce orestujeme na pánvi s troškou tuku. Dáme do pekáče, podlijeme  částí kuřecího vývaru, nasypeme očištěné, nakrájené houby Shiitaké a poklademe plátky másla. Pečeme v předehřáté troubě do růžova  na 200-220°C. V průběhu pečení podléváme vývarem, aby bylo dost sosu.

2

Mezitím uvaříme sáček těstovin (široké nudle, mušle nebo vřetena).

3

Když jsou kuřecí čtvrtky dopečené, vyndáme je z pekáče.  V pekáči  promícháme uvařené těstoviny  se sosem a Shiitaké. Necháme chvilku nasáknout sosem.

4

Servírujeme na talíř spolu s kuřecími čtvrtkami nebo maso obereme, nakrájíme a vmícháme do již hotových  těstovin se Shiitaké.  Můžeme podávat se  zeleninovým  salátem (okurkový, rajčatový atd.).

X

Přihlášení

Zapoměli jste heslo?
zašleme vám nové na vaši
emailovou adresu