Maminčino kuře s Shiitaké

 

mamincinokure
 

Bezkonkurenční maminčino kuře. Houby Shiitaké svou aromatickou chutí dodají jídlu nezaměnitelnou výraznou chuť. Výborné, rychlé a jednoduché hlavní jídlo.

 

Doba přípravy: 1,5 hodiny
Náročnost: Lehká
Počet porcí: 4

 
POTŘEBNÉ INGREDIENCE
4 ks kuřecích čtvrtek nebo 1 celé kuře
500 g hub Shiitaké

1 l kuřecího vývaru
60 g másla
1 balení těstovin
sůl, pepř, tuk

 

 

POSTUP PŘÍPRAVY

1)  Kuřecí čtvrtky řádně omyjeme a osolíme, krátce orestujeme na pánvi s troškou tuku. Dáme do pekáče, podlijeme  částí kuřecího vývaru, nasypeme očištěné, nakrájené houby Shiitaké a poklademe plátky másla. Pečeme v předehřáté troubě do růžova  na 200-220°C. V průběhu pečení podléváme vývarem, aby bylo dost sosu.
 
2) Mezitím uvaříme sáček těstovin (široké nudle, mušle nebo vřetena).
 
3) Když jsou kuřecí čtvrtky dopečené, vyndáme je z pekáče. V pekáči promícháme uvařené těstoviny  se sosem a Shiitaké. Necháme chvilku nasáknout sosem.
 
4) Servírujeme na talíř spolu s kuřecími čtvrtkami nebo maso obereme, nakrájíme a vmícháme do již hotových  těstovin se Shiitaké.  Můžeme podávat se zeleninovým  salátem (okurkový, rajčatový atd.).

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení